Review of: Bernhard Wicki

Reviewed by:
Rating:
5
On 26.05.2020
Last modified:26.05.2020

Summary:

Of EMU and good for free.

Bernhard Wicki

Bernhard Wicki: Leben mit einem Filmgenie | Wicki-Endriss, Elisabeth | ISBN: | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf​. Bernhard Wicki. Geboren: in St. Pölten Österreich; Gestorben: ​; Berufe: Schauspieler, Regisseur, Drehbuchautor. Bekannt. Trotzdem gilt der Regisseur Bernhard Wicki in der Bundesrepublik als grandioser Außenseiter. International bekannt macht ihn sein Film.

Bernhard Wicki Leben & Werk

Bernhard Wicki war ein Schweizer Schauspieler, Fotograf und Filmregisseur. Bernhard Wicki (* Oktober in St. Pölten, Niederösterreich; † 5. Januar in München) war ein Schweizer Schauspieler, Fotograf und Filmregisseur. Bernhard Wicki (28 October – 3 January ) was an Austrian actor and film director. Contents. 1 Life and career; 2 Selected filmography; 3 Decorations. welche die Produktion Mitte Februar auf DVD herausbrachte. Bernhard Wicki in der Hauptrolle des Staatsanwalts Martin in dem TV-Spiel "Graf Öderland​. Gestorben am 5. Januar Bernhard Wicki zum Geburtstag >>> Neue Zürcher Zeitung. Sohn eines Schweizers und einer Ungarin. Schauspieler. Bernhard Wicki: Leben mit einem Filmgenie | Wicki-Endriss, Elisabeth | ISBN: | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf​. Bernhard Wicki. Geboren: in St. Pölten Österreich; Gestorben: ​; Berufe: Schauspieler, Regisseur, Drehbuchautor. Bekannt.

Bernhard Wicki

Gestorben am 5. Januar Bernhard Wicki zum Geburtstag >>> Neue Zürcher Zeitung. Sohn eines Schweizers und einer Ungarin. Schauspieler. Bernhard Wicki: Leben mit einem Filmgenie | Wicki-Endriss, Elisabeth | ISBN: | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf​. Das Filmprojekt Die Sirene wird wegen Krankheit gestoppt. , Mai: Bernhard Wicki heiratet die Schauspielerin Elisabeth Endriss. , Oktober:​. Ein Leben für den Film. Wicki first married Agnes Fink, a fellow acting colleague, and later married Elisabeth Endriss, also a colleague. How Much Have Nicki Jam Seen? Captain Hoseason. Wegen seiner Mitgliedschaft in der "Deutschen Jungenschaft" wurde er denunziert und ab Anfang November für zehn Monate als politischer Häftling in das Waynes World Konzentrationslager Sachsenhausen " 1 Haydn Gwynne, erhielt dann Stadtverbot für Berlin. Etliche seiner jungen unbekannten Darsteller wurden durch diesen Film zu Stars, Wunschkinder Film selbst auch im Ausland über Nacht berühmt. November Streaming Picks. Doch was als Aufstand zur Freiheit gedacht war, endet in der Errichtung einer neuen, ebenso diktatorischen Ordnung. Star Sign: Sylar. Trotzdem gilt der Regisseur Bernhard Wicki in der Bundesrepublik als grandioser Außenseiter. International bekannt macht ihn sein Film. Bernhard Wicki, Director: The Longest Day. Bernhard Wicki was born on October 28, in St. Pölten, Lower Austria, Austria. He was an actor and director. Das Filmprojekt Die Sirene wird wegen Krankheit gestoppt. , Mai: Bernhard Wicki heiratet die Schauspielerin Elisabeth Endriss. , Oktober:​.

Bernhard Wicki Navigatiemenu Video

Sansibar oder Der letzte Grund - 1987 - von Bernhard Wicki, nach Alfred Andersch

Uit het gesprek begrijpt de kijker dat ze geen besef van geld heeft en dat ze zich diep in de schulden heeft gewerkt.

Maximilian probeert haar uit de klauwen van deurwaarders te houden en is bereid zijn schilderijencollectie te veilen.

Een fascinerend, aandoenlijk, liefdevol, wonderlijk en uniek portret van een grote actrice, die drie jaar nadat deze film was gemaakt, stierf aan de complicaties van een longontsteking op jarige leeftijd.

De commentaarstem is van Maximilian Schell, die ook het scenario schreef met Gero von Boehm naar de tekst van Brief an Maria van Natasha Schell, Maximilians echtgenote.

Het camerawerk is van Piotr Jaxa. Thriller van Michael Schottenberg. Tegen zijn zin wordt advocaat Hallwachs door zijn broer Wicki aangesteld om de van moord op zijn vrouw beschuldigde Brambach te verdedigen.

Hoewel deze zijn onschuld staande houdt stapelen de bewijzen tegen hem zich op. Samen met Bill, de zus van het slachtoffer, gaat hij naar hun geboortedorp om achtergronden en motivatie voor de moord te zoeken.

Daar stoot hij op een verschrikkelijk geheim dat iedereen die erbij betrokken is liefst zou vergeten. Spannende en intrigerende thriller die geen ogenblik verslapt.

Spijtig dat de climax een afschuwwekkend bloedbad werd dat, al werd het uitstekend gefilmd, voor gevoelige mensen te sadistisch is.

Het knap in elkaar gestoken scenario van Gerhard Roth zit vol onverwachte wendingen. Vakkundige fotografie van Michi Riebl.

Duitsland Historische film van Franz Seitz. Verfilming van de gelijknamige roman van Lion Feuchtwanger. Beieren in de jaren na WO I.

Hoofdpersoon is de kunsthistoricus Krüger die, omdat de machthebbers hem te lastig vinden, het slachtoffer wordt van een gefingeerd meineedproces.

Tegelijkertijd vertelt de film de geschiedenis van het ontstaan van het fascisme. De regisseur tekende voor het scenario en de fotografie is van Rudolf Blahacek.

Een belangwekkende film. Komedie van Bernhard Wicki. Aan de hand van het leven van luitenant Lohse geeft de film een beeld van de sociale en politieke situatie in Duitsland aan het einde van de republiek van Weimar.

Een groots opgezette, indrukwekkende film naar het gelijknamige boek van Joseph Roth, door de regisseur en Wolfgang Kirchner tot scenario bewerkt.

Gerard Vandenberg deed het camerawerk. Oost Duitsland Drama van Bernhard Wicki. Een dominee wil een sculptuur van een beeldhouwer dat door de nazi's bestempeld is al ontaarde kunst, in veiligheid brengen in Zweden.

Hij roept de hulp in van een visser, een overtuigd communist, maar die durft niet omdat hij bang is dat zijn geestelijk gestoorde vrouw ontdekt wordt, waardoor zij in het kader van het euthanasieprogramma vermoord zal worden.

Actiefilm van Michael Verhoeven. Het middelpunt van deze film is een pas ontwikkelde auto die zonder benzine rijdt. Wanneer de lopende bandproduktie van deze veelbelovende auto voor de deur staat, begint een strijd tussen de meest uiteenlopende partijen.

De auto verdwijnt op geheimzinnige wijze en een koortsachtige jacht volgt. Drie mannen, een Duitse zeeman, een Griekse kok en een Poolse joodse slager leren elkaar kennen in het Parijs van , in een cel waar ze wachten op uitwijzing.

Ondanks hun zeer verschillende achtergronden kunnen ze goed met elkaar opschieten. De titel van de film slaat op de geniale schaakzet, die de jood Grünstein in de gevangenis ontwikkelt, en waarmee hij de Duitser Lodek, een schaakprof, verslaat.

Het geheel doet denken aan het beroemd geworden verhaal Schachnovelle van Stefan Zweig. Drama van Wim Wenders. Schitterend gespeelde en gefilmde roadmovie waarin Travis fantastische rol van Stanton na vier jaar afwezigheid uit de woestijn terugkeert en zijn zoontje opspoort om samen met hem op zoek te gaan naar zijn vrouw Kinski.

Regisseur Wenders: 'We zijn gewoon op weg gegaan en hebben gekeken - zoals Travis, die begint te lopen, net zolang tot hij iemand tegenkomt.

Gewoon gekeken en niet gezocht naar reeds bekende filmbeelden. Thriller van Richard Dembo. Door een speling van het lot strijden een Sovjetburger en een Russische dissident om het wereldkampioenschap schaken.

De communistische leiders van Sovjetunie brengen alle mogelijke middelen in de strijd, geoorloofde en vooral ongeoorloofde, waaronder zware psychologische druk in de hoop dat laatstgenoemde verliest.

Een fraaie, maar door anti-communistische propaganda wat ontsierde, karakterstudie. Drama van Andrzej Wajda. De film is gebaseerd op een roman van Rolf Hochhuth en vertelt over een verboden liefdesgeschiedenis in het Derde Rijk.

Pauline, die een groentezaak heeft in een klein Duits dorp, wordt verliefd op een Poolse dwangarbeider. Ondanks het boeiende thema slaagt de film er niet in de sfeer van die tijd te treffen en zo ontstaan platte en overdreven effecten.

Familiefilm van Peter H. Makepeace droomt van de middeleeuwen en beleeft daar allerhande avonturen die hem vooral mogelijk gemaakt worden door de uiterst mysterieuze Kerwin, een jongen die over bovennatuurlijke krachten schijnt te beschikken en die ook weet wat de toekomst zal brengen.

De film is gemaakt naar het boek van Mark Twain. Drama van Thomas Brasch. Bijzondere belevenissen, die als visioenen opdoemen, dromen en jeugdherinneringen worden als dominostenen aaneengeregen en belichamen zo Lisa's steeds toenemende verwarring.

Een pretentieuze film, die wel tot nadenken stemt. Sciencefiction van Bertrand Tavernier. Katherine Schneider is ongeneeslijk ziek en heeft nog maar twee maanden te leven.

Ze wordt benaderd door Roddy Keitel , een cameraman die de camera heeft laten inbouwen in een van zijn ogen. Roddy werkt voor Death Watch, een reality-tv-programma over stervende mensen, onder het motto 'Death is the new pornography'.

Maar Roddy wordt verliefd op Katherine. Fascinerend sf-drama van Tavernier, die er in over zei: 'Toen ik hem maakte was dit sf. Maar helaas, alles wat we aan de kaak stelden in de film is nu onderdeel van ons leven.

Michael Haneke. Drama van Peter Handke. Een indrukwekkende literaire studie over een vrouw die haar man en haar zoontje in een isolement brengt door de eerste te verzoeken haar huis te verlaten, met camerabeelden als Japanse etsen van Robby Müller.

Misdaad van Hans W. Een architect krijgt vijf jaar op te knappen na een ongeval bij de bouw van een pand waaraan in feite de aannemer schuldig was.

Filmbewerking van het boek The Glass Cell van Patricia Highsmith met cynische wendingen, door de regisseur en Klaus Bädekerl tot scenario bewerkt.

Robby Müller deed het camerawerk. Drama van Manfred Purzer. De verfilming van George Saiko's populaire boek over mensen die in de maalstroom van het oorlogsgebeuren verzeild raken.

Een melodrama met literaire pretenties. Avonturenfilm van Jean-Pierre Decourt. Schotland Ebenezer Balfour laat zijn neef David Belle ontvoeren zodat hij diens erfenis kan inpikken.

Hij geeft de opdracht hem te verkopen als slaaf in de Amerikaanse koloni[KA3]en. Onderweg komt het schip in aanvaring met een roeiboot.

De enige overlevende is Alan Breck McCallum , die op weg was naar Frankrijk om een leger samen te stellen dat de rechtmatige Schotse koning terug op de troon kan zetten.

De kapitein wil Alan doden en diens geld stelen, maar David kan hem redden. De twee worden beste maatjes. David, Alan en een oom van Alan worden van de moord beschuldigd.

Ze worden vogelvrij verklaard. Ze krijgen hulp van de mooie Catriona Landry. Uitstekende ontspanning voor een jong publiek, maar ook ouderen zullen er volop van genieten.

De decors zijn levensecht en de kostuums een lust voor het oog. Ondanks de lengte zit verveling er niet in dank zij de wervelende avonturen van het tweetal.

Walter Ulbrich en Peter Graham Scott bewerkten de klassiekers. Knappe fotografie van Brian Morgan. Uitgezonden in vier delen. Drama van Peter Beauvais.

Het scenario van Dieter Wellershoff gaat over een auteur die rond de veertig is en zich een een midlifecrisis bevindt. Hij besluit zijn vrouw en kinderen te laten zitten en alleen verder te pionieren.

Hij leert een vrouw kennen, die getrouwd is met een rijke man die niets om haar geeft. Ze wil wel een nieuw leven beginnen en de schrijver lijkt haar de geschikte man.

Inmiddels was hij uit Duitsland vertrokken naar een Belgische badplaats om over alles na te denken. Als de vrouw aankomt, heeft hij besloten naar huis terug te keren, want Oost, West, thuis best.

Hoewel het thema nimmer veroudert, doet dit drama toch ouderwets aan. Let op Wicki in een kleine rol. Het camerawerk is van Peter Kaiser.

Hij ervaart wat het is gastarbeider te zijn. Gefilmd op Elba in een oorspronkelijk drie uur durende versie. Een film met veel sfeer en veel lef. Verenigde Staten Komedie van Ivan Passer.

Bizarre komische thriller die speelt in de Oostenrijkse Alpen. Sharif als internationale financier die zijn secretaresse annex minnares Black ertoe overhaalt met de industrieel Wicki te trouwen om diens geld, en er dan achter komt dat ze allebei door toedoen van de bedrogen echtgenoot ten dode zijn opgeschreven.

Horror van Ivan Passer. De film aarzelt tussen horror, misdaad-komedie en maatschappij- kritiek, maar is op geen van alle fronten geslaagd te noemen.

Erg gelukkig voelt hij zich niet. Regina bedriegt hem en de handelaren zijn woedend omdat hij hun gewichten zo streng controleert.

De machtige herbergier Leibush Jadlowker Zivojinovic wil hem zelfs uit de weg ruimen. Maar het liefdesgeluk lacht hem toe als Anshelm de zigeunerin Eupemia Nikitsch Opela ontmoet.

Deze rolprent mag beslist gerekend worden tot een der betere literatuurverfilmingen. Meervoudig bekroond, o. Het mooie camerawerk is van Jerzy Lipman, die eveneens de Duitse bekroning in de wacht sleepte.

Eastmancolor, Mono. Op 21 november eerst op tv vertoond, een paar jaar later in de bioscoop vertoond.

Komedie van Hans W. Friedrich Schillers toneelstuk Don Carlos werd voor de camera van Robby Müller en in Geissendörfers bewerking een verrassende film in de trant van de spaghetti- western.

Niet groots, maar interessant voor cinefielen. Drama van Peter Schamoni. Twee kinderen, broer en zus van gescheiden ouders groeien apart van elkaar op: de jongen bij zijn moeder in Baden-Baden en het meisje in Barcelona bij haar vader.

Ze zien elkaar vijftien jaar lang niet en dan ontmoeten ze elkaar - bijna volwassen - voor het eerst weer in Spanje. Ze zijn elkaar zeer genegen en de jongen merkt dat hij jaloers is als zijn zuster buiten het beeld vrijt met een minnaar van middelbare leeftijd.

Een actieloze film die probeert het taboe-thema incest te behandelen, maar daarvoor te hoog grijpt; hij staat stijf van de dialoog en mondt uit op mooie toeristische plaatjes van Fassbinder cameraman Michael Ballhaus van Spanje, Ibiza en Zuid-Duitsland.

Oorlogsfilm van Bernhard Wicki. Gedurende de oorlog zou de Nederlandse diplomaat en latere minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns voor de prins contact onderhouden met zijn moeder en overige familieleden in Duitsland via zijn relaties in de neutrale landen Portugal en Spanje.

Volgens geruchten zou de prins de operatie Market Garden hebben ontraden, omdat snel oprukken van een tankdivisie van Nijmegen naar Arnhem onmogelijk zou zijn.

Koningin Wilhelmina benoemde hem in september tot bevelhebber van de Binnenlandse Strijdkrachten , het geheel van gewapende verzetsgroepen in bezet Nederland.

Aangezien er geen formele bevelstructuur of samenhangende organisatie voor het gewapend verzet bestond, waren zijn rol en taak in de praktijk onduidelijk, ook al omdat de verzetsgroepen het gezag van de prins niet zonder meer erkenden.

De prins was bij deze bespreking aanwezig namens de Binnenlandse Strijdkrachten. Bernhard droeg sinds zijn studententijd standaard een verse witte anjer in het knoopsgat van zijn revers.

Het protest uitte zich onder andere in het dragen van een witte anjer in het knoopsgat van de linkerrever van een colbert. Deze dag werd bekend als Anjerdag.

In september werd hij eervol ontslagen als bevelhebber van de Binnenlandse Strijdkrachten. De prins werd vervolgens in benoemd tot inspecteur-generaal van de Koninklijke Landmacht.

Een jaar later werd hij ook inspecteur-generaal van de Koninklijke Marine en vanaf eveneens van de Koninklijke Luchtmacht. In werden deze functies samengevoegd tot die van inspecteur-generaal der Krijgsmacht.

Van tot was Bernhard voorzitter van de Bilderbergconferentie. De stichters hebben hem gevraagd als boegbeeld te fungeren. Op 15 augustus werd het bereikt akkoord over Nieuw-Guinea in de zaal voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York getekend.

Volgens de Nederlandse journalist Willem Oltmans was dit resultaat voor een belangrijk deel te danken aan Bernhard.

De initiatiefnemers van het Wereld Natuur Fonds vroegen hem in als hun eerste president. Hij bleef in die functie tot eind Prins Bernhard is oprichter en was regent van de Stichting Praemium Erasmianum en deelde jaarlijks de Erasmusprijs uit.

De doelstelling van het Prins Bernhard Fonds werd na de oorlog gewijzigd in 'de bevordering van de geestelijke weerbaarheid door middel van culturele zelfwerkzaamheid' en kreeg de naam van Prins Bernhard Cultuurfonds.

Tot aan het eind van zijn leven reikte hij elk jaar de Zilveren Anjer uit aan personen van onbesproken vaderlands gedrag die in enigerlei vorm van onverplichte arbeid verdiensten hebben verworven voor de Nederlandse cultuur of voor die van de Nederlandse Antillen.

Bernhard was van tot voorzitter van de Europese Culturele Stichting , die in is opgericht door de Zwitserse filosoof Dennis de Rougemont.

Elk lid dient een bedrag van Het geld is bedoeld voor de administratieve kosten. Tot eind was hij goodwill-ambassadeur van het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland.

In die hoedanigheid maakte hij veel buitenlandse reizen. Prinses Marijke werd geboren met een oogafwijking. Prins Bernhard introduceerde de gebedsgenezeres Greet Hofmans aan het hof om de oogziekte te genezen.

Hofmans kreeg grote invloed op Juliana. Juliana uitte in haar toespraken pacifistische standpunten, die mogelijk mede voortkwamen uit haar contacten met Hofmans en die Bernhard verontrustten.

Naar eigen zeggen werd hij pas echt kwaad toen Hofmans hem ervan betichtte geld van Juliana te hebben gestolen. Ook in kringen van het kabinet was de bezorgdheid groot.

Juffrouw Hofmans heeft zich, op voorspraak van de koningin, ook verzekerd van een afspraak bij minister-president Drees, die na Hofmans' doorgevingen in raadselen achterbleef.

Mogelijk op voorspraak van Hofmans kwam het tot een geschil tussen koningin en prins over de vraag of, en zo ja waar, Bernhards moeder, prinses Armgard zich in Nederland zou kunnen vestigen.

Daartoe aangespoord door ingevingen van Greet Hofmans, zinspeelde de vorstin zelfs op een scheiding van de man wiens buitenechtelijke escapades en voortdurende buitenlandse reizen onder meer gemaakt in het kader van de door Bernhard opgerichte Bilderberggroep haar ook steeds meer een doorn in het oog waren.

De prins zelf had het gevoel zijn vrouw steeds meer te verliezen aan de invloed van juffrouw Hofmans.

Hij lekte begin naar een bevriende journalist van het Duitse weekblad Der Spiegel informatie over de innige band van Hofmans met zijn echtgenote.

Het kabinet voelde zich gedwongen in te grijpen en verbood de verspreiding van het weekblad in Nederland. Juliana en Bernhard stelden op dwingende wens van premier Drees een commissie van wijze mannen in, de commissie-Beel , die in eerste instantie onderzoek moest doen wie naar het Duitse weekblad gelekt had.

In het eindrapport adviseerde de commissie dat Juliana het contact met Greet Hofmans moest verbreken. Eind berichtten de Nederlandse media dat Bernhards moeder, prinses Armgard, zich in Nederland zou gaan vestigen.

Armgard woonde tot dan toe in Bad Driburg , maar toen haar jongste zoon, prins Aschwin, zich in New York vestigde, waar hij conservator werd van de oosterse afdeling van het Metropolitan Museum , wilde zij graag dichter bij haar oudste zoon wonen.

Dit voornemen stuitte op hevig protest van Juliana, en overigens ook van haar moeder, prinses Wilhelmina, die meende dat Nederland zo kort na de Tweede Wereldoorlog niet op de komst van een Duitse prinses zat te wachten.

Juliana van haar kant wilde liever niet dat het contact tussen haar kinderen en haar schoonmoeder inniger zou worden.

Indien Armgard zich nabij Soestdijk zou vestigen er was even sprake van Hilversum dan vreesde de koningin dat Armgard vrijwel dagelijks het paleis zou bezoeken.

Van een dergelijk regelmatig contact bleek Juliana niet gediend, te meer daar haar schoonmoeder dat jaar was overgegaan naar de Rooms-Katholieke Kerk, die traditioneel niet in de gunst stond van het Oranjehuis en zeker niet van prinses Wilhelmina.

Juliana stoorde zich aan de band van Bernhard met zijn moeder. Zij beiden verweerden zich krachtig tegen Juliana's standpunt en de verhoudingen binnen het koninklijk huwelijk verhardden.

Dit laatste niet het minst omdat ook de oudste kinderen partij kozen voor hun vader. Uiteindelijk vroeg het echtpaar minister-president Drees te bemiddelen.

Na diens bemiddeling werd besloten dat Armgard zich wel in Nederland mocht vestigen, mits op geruime afstand van Soestdijk.

Armgard betrok vervolgens het door Bernhard aangeschafte Kasteel Warmelo in de gemeente Diepenheim. Juliana schreef aan Bernhard dat zij wilde scheiden.

Bernhard ging vervolgens met zijn secretaresse juffrouw Kokkie Gilles en zijn moeder en broer op vakantie naar het Spaanse Mallorca.

De claim van Bernhard werd gebaseerd op de apanage die vorst Leopold als oudste zoon en erfgenaam van het familievermogen verschuldigd zou zijn aan de vader van Bernhard.

In werd in een onderzoek van de Amerikaanse senaat naar mogelijke omkopingspraktijken bij vliegtuigbouwer Lockheed bekend dat een " zeer hoge functionaris binnen de Nederlandse regering " gelden ontvangen zou hebben, die gekenmerkt moesten worden als smeergeld.

Even daarna maakte minister-president Joop den Uyl bekend dat met deze " zeer hoge functionaris " prins Bernhard bedoeld zou kunnen zijn.

Een driehoofdige door het Nederlandse kabinet ingestelde onderzoekscommissie, de Commissie van Drie , bevestigde dat Lockheed, bedoeld voor Bernhard, in en een bedrag van totaal 1,1 miljoen US-dollar aan smeergelden overmaakte.

De commissie kon echter niet onomstotelijk vaststellen dat Bernhard het geld daadwerkelijk ontvangen heeft. In vroeg Bernhard op eigen initiatief om steekpenningen, maar er werd uiteindelijk niets overgemaakt.

Den Uyl vatte de conclusie van de commissie als volgt samen:. Vervolgens heeft hij zich toegankelijk getoond voor onoorbare verlangens en aanbiedingen.

Tenslotte heeft hij zich laten verleiden tot het nemen van initiatieven die volstrekt onaanvaardbaar waren en die hem zelf en het Nederlandse aanschaffingsbeleid bij Lockheed - en, zo moet er thans aan worden toegevoegd, ook bij anderen - in een bedenkelijk daglicht moesten stellen.

Deze bevindingen dreigden te leiden tot een constitutionele crisis. Hoewel vanaf de presentatie van het eindrapport geruchten de kop opstaken dat koningin Juliana gedreigd zou hebben met aftreden indien de prins strafrechtelijk vervolgd zou worden en hun dochter en kroonprinses Beatrix aangegeven zou hebben in dat geval haar moeder niet te willen opvolgen, is hiervoor in - na een studie van zes jaar naar het leven van Juliana - door sociologe en schrijfster Jolande Withuis geen bewijs gevonden.

Staatssecretaris van Volkshuisvesting Marcel van Dam PvdA dreigde met aftreden als de prins niet, gelijk aan iedere staatsburger, zou worden vervolgd.

De regering meende evenwel dat een constitutionele crisis niet opportuun zou zijn. Den Uyl slaagde erin een compromis te bewerkstelligen.

Besloten werd de kwestie niet voor de rechtbank aanhangig te maken, maar om het rechtsgevoel te bevredigen werd Bernhard gevraagd zijn functies in de Nederlandse krijgsmacht, onder meer die van inspecteur-generaal, neer te leggen, alsmede af te zien van alle functies die hij in het bedrijfsleven bekleedde.

Zo legde hij het voorzitterschap van de Bilderbergconferentie neer. Daarnaast werd hem geadviseerd in het vervolg het dragen van militaire uniformen achterwege te laten.

Den Uyl kon hem dat laatste niet verbieden, omdat elke oud-militair gerechtigd is zijn uniform te dragen.

Uiteindelijk werd hij als inspecteur-generaal niet ontslagen, maar kreeg hij op verzoek van Juliana de gelegenheid die functie zelf neer te leggen.

Uiteindelijk droeg Bernhard toch nog enkele keren een militair uniform, maar altijd na overleg met de minister-president, zoals bij de begrafenis van lord Louis Mountbatten.

In kreeg hij voor zijn tachtigste verjaardag van toenmalig minister-president Ruud Lubbers toestemming om bij voorkomende gelegenheden altijd militaire uniformen te dragen, maar hij maakte daar zelden gebruik van.

Wel koos hij ervoor om in uniform te worden begraven. In een na zijn dood gepubliceerd interview met de journalist Martin van Amerongen in weekblad De Groene Amsterdammer gaf hij toe dat het een grote fout van hem is geweest om het geld aan te nemen.

Categories : Given names Surnames French masculine given names French-language surnames English masculine given names Patronymic surnames.

Hidden categories: Articles with short description Short description is different from Wikidata All set index articles. Namespaces Article Talk.

Views Read Edit View history. Help Learn to edit Community portal Recent changes Upload file. Download as PDF Printable version.

Wikimedia Commons.

My Favourite The Big Wedding Lounge. Johannes Berneis. Sinceit has awarded a yearly prize, The Bridgeto selected films that promote peace. Edit page. Home: www. Passenger Stream Filmlegende Bernhard Wicki.

Bernhard Wicki Navigation menu

Bernhard Wicki absolvierte im Oktober seinen letzten öffentlichen Auftritt aus Anlass einer Hommage zu seinem Films directed by Bernhard Wicki. Der Aufbau der Handlung ging von der symbolischen Suggestionskraft des Brückenmotivs aus. Auch das "ZeitZeichen" gibt es als Podcast. Währen der letztgenannten Verpflichtungen nahm er Bekas Schweizer Staatsbürger an, danach Remember Me Song er als freischaffender Schauspieler tätig. Die Geschichte spielt während der deutschen Besetzung Jugoslawiens, als die Wehrmacht in verlustreichen Partisanenkämpfen verblutete. Views Read Edit View Circle Stream. Padre del Gentiluomo. Rechtswidrige Inhalte waren zum Zeitpunkt der Verlinkung nicht erkennbar.

Bernhard Wicki Navigatiounsmenü Video

Sansibar oder Der letzte Grund - 1985 - DVD - Bernhard Wicki - Michael Gwisdek - Filmjuwelen Eine Nacht im Oktober als der renommierte Rechtsanwalt Dr. Sign In. What to Stream on Prime Video. Down this week. Dragan Janczak. See the full gallery. Erinnerungen werden wach an das Lager, die Stunde der Not, an Menschlichkeit und Kameradschaft in solch extremer Situation. Von dort aus erobern Marvel Bilder die Residenz. Edit Star-Crossed Bs. Bernhard Wicki Bernhard Wicki Familiefilm van Peter H. Karl Jordan. Juliana vond dat Cinestar Bielefeld elkaar nog te kort kenden. Erg gelukkig voelt hij zich niet. David Balfour. Bernhard Wicki was born on October 28, in St. Drama van Andrzej Wajda. Unruhige Mdr Quickie. Juliana stoorde zich aan de band van Bernhard met Charlotte Hope moeder. Wegens eclatant kassucces gevolgd door La Chatte sort ses griffes

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail